Concert Roden Girl Choristers in Schagen

Roden Girl Choristers

Op zondag 5 november wordt er een bijzonder concert gegeven door de Roden Girl Choristers onder leiding van Sonja de Vries in de Schager St.- Christoforuskerk. Dit meisjeskoor van de Stichting Koorschool Noord Nederland laat onder meer Engels-Anglicaanse muziek horen die ze een jaar geleden in deze kerk, vanwege het prachtige Nicholson-orgel, hebben opgenomen voor de cd ‘A Song of Trust’.

Het programma biedt veel afwisseling met o.a pareltjes als Litany van Peter Hurford, het In Paradisum van Gabriel Faurè, twee pittige delen uit Missa Brevis van Benjamin Britten, een nieuwe compositie van de vaste begeleider van het koor Sietze de Vries, en twee delen uit de Bible Songs van Charles Villiers Stanford.

Het koor zingt veel Anglicaanse kerkmuziek. De heldere, strakke, stralende klank van Engelse jongens- en meisjeskoren dienen als voorbeeld. Iedere twee jaar reist het koor af naar Engeland om een week lang in de huid van een Engels meisjeskoor te kruipen. Elke dag zingen de Choristers dan in prachtige kathedralen en ontvangen masterclasses van collega-dirigenten. Afgelopen juli was het koor te gast in Hereford Cathedral, Tewkesbury Abbey, St. John’s College Cambridge en Ely Cathedral.

De nieuwe cd ‘A Song of Trust’ zal voor € 10 verkrijgbaar zijn na het concert. Het concert begint om 15.30 uur, de toegang is vrij en er is een collecte na afloop. Het programma…