Nicholson op SoundCloud

Op SoundCloud zijn nieuwe opnamen van het Nicholson-orgel geplaatst. Tjeerd van der Ploeg speelt Karg-Elert. Een selectie opnamen van het concert van 28 oktober 2018. Deze, en eerdere opnamen, staat in een speellijst van het Nicholson-orgel.

Nicholsonschagen heeft een versleutelde verbinding

Sinds vandaag is er een wijziging op onze website doorgevoerd. Omdat er bij het orgelboek, contactformulier maar ook bij de winkel persoonlijke gegevens worden ingevuld en verstuurd worden de gegevens versleuteld verstuurd. Nu is het gebruik van onze website nog beter geworden. In de adresbalk ziet u https staat en het ”slotje” en/of het woord secure.

Laatste orgelconcert in St. Christoforus

Op zondagmiddag 19 november geeft de organist Tjeerd van der Ploeg het laatste orgelconcert in de reeks najaarsconcerten in de Schager St.-Christoforuskerk. Het concert begint met de Variations de Concert van Joseph Bonnet en wordt, na een drietal kleinere stukken van deze componist, gevolgd door de March upon Händel’s “Lift up your Heads” van Alexandre Guilmant. Tenslotte klinkt het imposante Symphonischer Choral “Jesu, meine Freude” van Sigfrid Karg-Elert. Het Nicholson-orgel geniet grote bekendheid en is voor dit repertoire hét ideale

« Older Entries